Produktbild
Sumera Javad

Evaluation of Extraction Methods for Nigella sativa

Buch

Nigella sativa is an annual flowering plant, found in south and southwest Asia. Nigella sativa oil contains conjugated linoleic acid, thymoquinone, nigellone (dithymoquinone), melanthin, nigilline, damascenine, and tannins. In present study, a comparison was made among the extraction efficacy of cold maceration, soxhlet extraction and microwave assisted extraction. Cold maceration of black seeds gave maximum extract after 21 hours of extraction. A maximum of 6.75 g of extract was obtained by soxhlet extraction of Nigella sativa. While Microwaves produced maximum extract (15 g/gram of plant material) in just 60 seconds of extraction. Hence it… Mehr

CHF 52.90

Preise inkl. MwSt. und Versandkosten (Portofrei ab CHF 40.00)

Versandfertig innerhalb 1-3 Werktagen

Produktdetails


Weitere Autoren: Ramzan, Asba / Naz, Shagufta
  • ISBN: 978-3-659-44061-8
  • EAN: 9783659440618
  • Produktnummer: 37439621
  • Verlag: LAP Lambert Academic Publishing
  • Sprache: Englisch
  • Erscheinungsjahr: 2015
  • Seitenangabe: 60 S.
  • Masse: H22.0 cm x B15.0 cm x D0.4 cm 107 g
  • Abbildungen: Paperback
  • Gewicht: 107

Über den Autor


Dr. Sumera JavadField of specialization: Plant tissue culture and Plant BiochemistryAssistant Professor,Lahore College for Women University, Lahore, Pakistan.

8 weitere Werke von Sumera Javad:


Bewertungen


0 von 0 Bewertungen

Geben Sie eine Bewertung ab!

Teilen Sie Ihre Erfahrungen mit dem Produkt mit anderen Kunden.